Een fietsplan als generator voor omzetverhoging winkels

Een fietsplan als generator voor omzetverhoging winkels

Het is een fascinerend moment om de wereld van elektrische fietsen te observeren. Na een explosieve groei tijdens de pandemie, lijkt de markt nu af te koelen en hebben fietsfabrikanten en -dealers te maken met hoge voorraden e-bikes. Dit betekent echter ook kansen in combinatie met een fietsplan!

Groei van de wereldwijde e-bike markt

Volgens Precedence Research was de wereldwijde e-bike markt in 2022 gewaardeerd op USD 18,66 miljard en wordt verwacht dat het tegen 2030 meer dan USD 40,98 miljard zal bereiken. Anderzijds toont onderzoek van Grand View aan dat de wereldwijde e-bike markt in 2021 werd gewaardeerd op USD 17,83 miljard en wordt verwacht dat deze met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 13,5% zal groeien van 2022 tot 2030.

Voordelen van deelname aan het fietsplan van de werkgever

Met deze enorme groeicijfers in het achterhoofd, is er geen beter moment dan nu om als dealer deel te nemen aan het fietsplan van de werkgever. Door dit plan kunnen dealers hun voorraad sneller en met kleinere marges verkopen, waardoor ze hun liquiditeitspositie kunnen verbeteren. Bovendien biedt het bedrijven de mogelijkheid om hun werknemers te helpen bij het aanschaffen van een nieuwe, milieuvriendelijke vorm van vervoer.

Een fietsleasebedrijf speelt een cruciale rol als partner in het kostenneutraal faciliteren van medewerkers van haar klanten. Het stelt medewerkers in staat om deel te nemen aan het fietsplan van de werkgever zonder enige financiële last op hun schouders. Dit verhoogt niet alleen de toegankelijkheid en het gebruik van milieuvriendelijk vervoer, maar draagt ook bij aan de gezondheid en het welzijn van de medewerkers. Met een betrouwbare fietsleasepartner aan hun zijde, kunnen bedrijven deze voordelen aan hun medewerkers bieden terwijl ze tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen.

Prijsbewuste consumenten en de voordelen voor werknemers

Bovendien, zoals het Financieel Dagblad meldt, zijn consumenten nu kritischer en letten ze beter op de prijs. Dit betekent dat bedrijven die hun medewerkers helpen bij het aanschaffen van een e-bike niet alleen bijdragen aan een groenere toekomst, maar ook waarde toevoegen voor hun werknemers.

Samen vormen we de mobiliteit van de toekomst

Dus laten we deze kans grijpen! Door gebruik te maken van het fietsplan van de werkgever, kunnen we samen de mobiliteit van de toekomst vormgeven en bijdragen aan een duurzamere wereld.

Voetnoten

  1. https://www.precedenceresearch.com/e-bike-market 
  2. https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/e-bikes-market-report 
  3. https://fd.nl/bedrijfsleven/1484392/prijzenslag-e-bikes-gaan-met-flinke-kortingen-de-deur-uit 

Share:

Meer nieuws

Stuur ons een bericht

Geverifieerd door ExactMetrics
Geverifieerd door MonsterInsights