Deel 1: BPM-vrijstelling in Nederland – Wat je moet weten

Deel 1: BPM-vrijstelling in Nederland – Wat je moet weten

De klok tikt

We leven in een tijd waarin bewuste bedrijfsbeslissingen en duurzaamheid niet langer optioneel zijn, maar essentieel. Een van deze belangrijke beslissingen betreft het bedrijfswagenpark. Met de vervaldatum van de BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens op 1 januari 2025 om de hoek, is het nu tijd om te handelen. Laten we dit belangrijke onderwerp samen verkennen!

De klok tikt

Volgens diverse bronnen is de gemiddelde kennis over de huidige BPM-vrijstelling in Nederland nog te laag om de urgentie ervaren. Veel organisaties denken dat ze nog genoeg tijd hebben voordat de vrijstelling vervalt. Echter, de klok tikt onverbiddelijk door!

Het belang van duurzaamheid in bedrijfswagenparken

Een interessante ontwikkeling is dat veel voertuigproducenten al proactief de beslissing hebben genomen om geen dieselvoertuigen meer te produceren. In plaats daarvan richten ze zich volledig op de productie van elektrische bedrijfswagens. Deze omschakeling wordt gedreven door de groeiende vraag naar duurzame oplossingen en de noodzaak om te voldoen aan strengere milieuvoorschriften. Het is belangrijk voor bedrijven om deze verschuiving in de markt te erkennen en hun bedrijfswagenpark dienovereenkomstig te plannen.

De Rol van betrouwbare leveranciers

Om deze overgang soepel te laten verlopen, is het belangrijk om de juiste partner te hebben. Een betrouwbare leverancier die niet alleen de nieuwe voertuigen kan leveren, maar ook ondersteuning biedt bij het opzetten van de nodige infrastructuur, zoals laadstations. Bovendien kan een ervaren leverancier advies geven over fiscale voordelen en subsidies die beschikbaar zijn voor bedrijven die de overstap maken naar elektrische voertuigen. Het is duidelijk dat deze overgang niet over één nacht ijs gaat, maar met de juiste planning en ondersteuning kan deze uitdaging worden omgezet in een kans voor uw bedrijf om een duurzamere toekomst te realiseren.

Beschikbaarheid en levering van bedrijfswagens

Hoewel de vervaardiging van bedrijfswagens die op traditionele brandstoffen rijden gestaag afneemt, is er ondertussen een aanzienlijke toename waar te nemen in de productie en levering van elektrische bedrijfswagens. Dat wil echter niet zeggen dat traditionele bedrijfswagens onmiddellijk uit de roulatie zullen worden genomen. Integendeel, de meeste fabrikanten zullen een overgangsperiode inlassen waarin beide soorten voertuigen tegelijkertijd op de markt beschikbaar blijven. Aan de andere kant, met de toenemende druk op bedrijven om hun CO2-voetafdruk te verminderen en de fiscale voordelen die elektrische voertuigen met zich meebrengen, wordt de keuze voor een elektrische bedrijfswagen aantrekkelijker. Bovendien, met de geleidelijke introductie van meer modellen, variërend van compacte bestelwagens voor stadsleveringen tot grotere modellen voor zware vrachten, neemt de keuzevrijheid en flexibiliteit voor bedrijven toe. Daarom is het van cruciaal belang dat bedrijven hun toekomstige behoeften nauwlettend evalueren en hun aankoopbeslissingen zorgvuldig plannen om eventuele verstoringen in hun bedrijfsvoering tot een minimum te beperken.

Lees in onze vorige blog het financiële effect als je niet op tijd bent

Share:

Meer nieuws

Stuur ons een bericht

Geverifieerd door ExactMetrics
Geverifieerd door MonsterInsights