De BPM-vrijstelling verandert: Een uitdaging of een kans?

De BPM-vrijstelling verandert: Een uitdaging of een kans?

BPM vrijstelling

Hallo ondernemers en wagenparkbeheerders! De BPM-vrijstelling verandert! Er staat dus een verandering voor de deur die een groot potentieel biedt om onze bedrijven duurzamer en efficiënter te maken.

BPM-vrijstelling verandert 

Vanaf 1 januari 2025 wordt de BPM-vrijstelling voor bestelauto’s beëindigd. Dit betekent dat je mogelijk meer betaalt voor je bestelwagens. Maar in plaats van deze verandering als een dreiging te zien, kunnen we het als een kans zien om te innoveren en te investeren in groenere, duurzamere transportmiddelen.

Laten we eens concreet kijken wat deze wijziging voor u zou kunnen betekenen. Stel, u heeft momenteel een Opel Combo. Zonder de BPM-vrijstelling zou de prijs gemiddeld €9.000 hoger zijn. Ook voor een model zoals de Ford Transit stijgt de prijs met de BPM tot gemiddeld €12.000. Vanaf 2025 zou u dus deze extra kosten moeten dragen.

De voordelen van duurzaamheid voor uw bedrijf

Laten we deze uitdaging aanpakken en gezamenlijk de toekomst van duurzaam ondernemen vormgeven. Door te kiezen voor milieuvriendelijke vervoersmiddelen kunnen we niet alleen voldoen aan de komende wettelijke eisen, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd onze bedrijfskosten op de lange termijn verlagen.

We moeten inzien dat dit meer is dan een verplichting – het is een kans. Een kans om te innoveren, onze bedrijfsmodellen te herzien en een pionier te worden in de overgang naar een groener bedrijfsbeleid. Laten we onszelf niet zien als slachtoffers van deze verandering, maar als drijvende krachten achter een duurzamere toekomst.

Bedenk dat duurzaamheid niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor uw bedrijf. Het vermindert niet alleen de uitstoot van broeikasgassen, maar kan ook leiden tot besparingen in de operationele kosten, en het verbetert uw bedrijfsimago in de ogen van klanten die steeds bewuster worden van hun ecologische voetafdruk.

De voordelen van elektrische bestelbussen en vrachtfietsen

Elektrische bestelbussen behouden bijvoorbeeld de BPM-vrijstelling, waardoor ze een aantrekkelijke optie worden voor bedrijven die willen investeren in duurzaamheid. Daarnaast zijn er nog andere alternatieven, zoals de vrachtfiets. Deze milieuvriendelijke optie kan niet alleen bijdragen aan een gezondere levensstijl voor je medewerkers, maar is ook ideaal voor stedelijke gebieden waar files en parkeerproblemen vaak een uitdaging vormen.

Op de weg naar duurzaamheid: Onze rol als uw Mobiliteitsadviseur

Als uw vertrouwde mobiliteitsadviseur begrijpen we dat deze veranderingen vragen en zorgen kunnen oproepen. Echter, bewapend met kennis en inzicht, kunnen we strategieën ontwikkelen die niet alleen voldoen aan de nieuwe regelgeving, maar ook echte voordelen bieden voor uw bedrijf. Bovendien staat ons team klaar om u te begeleiden in deze transitie, met expertise op het gebied van duurzame vervoersoplossingen. Daarnaast kunnen we u helpen bij het analyseren van uw huidige vloot, het identificeren van mogelijkheden voor verbetering en het implementeren van kosteneffectieve, groene alternatieven. Kennis is inderdaad macht, en in dit geval kan het ook leiden tot aanzienlijke besparingen en verbeterde efficiëntie. Daarom, laten we samen de weg naar een duurzamere toekomst inslaan. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen.

Share:

Meer nieuws

Stuur ons een bericht

Geverifieerd door ExactMetrics
Geverifieerd door MonsterInsights